PERSONATGES

Els personatges d’aquest conte poden representar diverses situacions relacionades amb el món dels adults, situacions de les que el Petit Príncep és crític. Aquí enunciem unes però segur que trobareu altres interpretacions.

El narrador

aviador

 

És el pilot que cau amb el seu avió al desert, que explica la història com una experiència pròpia que hagués viscut en un temps passat. És l’adult que recorda els seus dies d’infant, i que comprenent al Petit Príncep es redescubreix a sí mateix

 

 

El Rei

pt-princep-09-1

 

 

Que representa l’autoritat , que ha d’ordenar als altres el què han de fer a vegades de manera absurda i ser obeït sense raó. El Petit Príncep ens proposa que l’autoritat s’ha de basar en la raó

 

 

 

El vanitos

pt-princep-10

 

 

Aquest personatge representa la vanitat, una faceta de la personalitat de l’adult. Alguns necesiten que els elogiin, o els afalaguin constantment, fent-se “creguts” de si mateix i despreciant els altres. Una absurditat a ulls del Petit Príncep

 

 

 

El bebedor

pt-princep-11

 

 

Que bevia per oblidar que li donava vergonya veure. Representa com els adults tenim comportaments equivocats dels quals no sabem sortir, sense ser-ne conscients de la nostra situació.

 

 

 

L’home de negocis

pt-princep-12

 

Representa l’ànsia de posseir, de tenir coses materials. És la persona que valora més “tenir” que “ser”. Busca equivocadament la felicitat en los coses materials.

 

 

El fanaler

pt-princep-13

 

 

Treballador infatigable que compleix una consigna sense pensar. El Petit Príncep valora que no s’ocupi només d’ell, com els altres personatges

 

 

 

[/expand]

El geògraf

pt-princep-14

 

 

És el personatge contrari a l’investigador, a l’ànsia de coneixement. Vol saber però sense investigar. És el teòric sense la pràctica, que no porta al coneixement veritable. És qui aconsella al Petit Príncep que visiti la Terra.

 

 

la flor

pp7

 

 

 

És un element clau en el conte. Pot representar l’amistat, l’afecte, l’amor, …. o Consuelo, la dona de Saint Exupéry.

 

 

La guineu

21c

 

 

Encarna els valors del mestre, del coneixement, l’esperit reflexiu, qui ensenya el valor de l’amistat al Petit Príncep. Ens ensenya que cal crear lligams entre les persones per gaudir d’una amistat.

 

 

La serp

pt-princep-23

 

Representa el final del camí, el retorn a un mateix,

 

 

El Mercader i el Guardaagulles

Són dos personatges, que ens mostren la velocitat amb que es viu al món dels adults, comprant i posseint, però sense temps de reflexionar, experimentar i gaudir.

Leon Werth
leon-werth

La persona a qui es dedica el llibre, l’amic. Amb la seva dedicatòria aprofita per dedicar el llibre a l’infant que tots portem dins. Contextualitza el llibre amb la situació bèl·lica d’Europa (Segona guerra mundial)