01 Pt Princep

RESUM

El Petit Príncep és un conte en el que el narrador és un aviador que, de resultes d’una avaria del
motor del seu avió, ha hagut de fer un aterratge al mig del desert. L’endemà del seu aterratge forçat, d’una manera inesperada coneix al Petit Príncep. L’aviador sent curiositat per la procedència d’aquesta criatura i dia rere dia, el Petit Príncep li va revelant la seva història a l’aviador:

– El Petit Príncep ve d’un petit asteroide, que compartia amb una flor i tres volcans. Però allà va
experimentar la solitud i va decidir abandonar el planeta a la recerca de l’amistat. Buscant aquesta
amistat recorre diversos planetes, habitats successivament per un rei, un vanitós, un bevedor, un home de negocis, un fanaler, un geògraf … El Petit Príncep no entén el concepte de “serietat” que tenen aquesta “gent gran” i prosseguint la recerca arriba al planeta Terra. És llavors quan entra en contacte amb el aviador, que també patia de solitud. I coneix altres personatges un del quals li regala el seu secret:

– “L’essencial és invisible als ulls” –

El narrador, l’aviador, ens explica la història de El Petit Príncep, amb totes les reflexions que li provoca, fins que aquest marxa de nou cap el seu planeta. El llibre està il·lustrat amb dibuixos del mateix autor, que formen part de la narració, i que són tant o més coneguts que el conte. Les aquarel·les, participen d’aquesta puresa del llenguatge: simplicitat i profunditat són les qualitats mestres de l’obra.

pt-princep-24