BIOGRAFIA

biografia1

 

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY (1900-1944)

 

 

 

germans-amb-nom

 

Antoine Marie de Saint-Exupéry va néixer el 29 de juny de l’any 1900 en el si d’una família acomodada de Lió (França). El seu pare, executiu d’una companyia d’assegurances, era Jean de Saint-Exupéry, i la seva mare, de gran sensibilitat artística, es deia Marie de Fonscolombe. Tenia quatre germans.

 

st-maurice

 

Quan Antoine només comptava amb quatre anys d’edat va morir el seu pare, el que va provocar el trasllat de la seva família a Le Mans l’any 1909. Va residir al castell de la seva tia, ubicat a la localitat de Saint-Maurice-de-Rémens. En aquesta gran casa el petit nen va viure una infància feliç envoltat de l’afecte de la seva família, especialment de la seva estimada mare.

Més tard es va traslladar de nou a Le Mans per estudiar amb els jesuïtes a Villefranche ia Suïssa en un col·legi marianista de Friburg, ciutat en la qual va habitar durant dos anys entre 1915 i 1917. Posteriormente va fracassar en l’examen d’ingrés per a la Universitat i va decidir matricular-se en Arquitectura a l’Escola de Belles Arts.

 

biografia2L’any 1921 va complir el servei militar i va començar a sentir-se atrapat per l’aviació, determinant fermament el seu propòsit de ser pilot a la ciutat d’Estrasburg. En aquest període va donar inici a un festeig amb Louise de Vilmorin. Va aconseguir el títol de pilot però no va exercir professionalment fins a la seva ruptura amb Louise, qui no desitjava que Antoine es dediqués a l’aviació.

Entre els anys 1922 i 1926, Exupéry va treballar en diversos oficis, com a inspector d’una fàbrica de maons o representant dels camions Saurer.

El 1926 va començar la seva etapa com a pilot comercial treballant per Aéropostale i volant regularment entre Tolosa i Rabat, Tolosa i Dakar o Dakar i Casablanca. Aquest mateix any va publicar el seu primer títol literari, “L’Aviador (L’Aviateur)” (1926), un relat aparegut a la revista “Navire D’Argent”, publicació en la qual treballa el seu bon amic Jean Prévost.

courrier-sud-exupery

 

La seva passió pel desert del Sàhara procedeix de la seva etapa com a director del camp d’aviació de Cap Juby, a Rio de Oro, iniciada a finals de l’any 1928.

Courrier-sud-Exupéry “Correu Del Sud (Courrier-Sud)” (1929), la seva primera novel·la, exalça la professionalitat i companyonia dels pilots de línia postal. L’any de publicació d’aquest llibre es va traslladar a Argentina, sent nomenat a Buenos Aires director de l’Aeroposta Argentina.

 

 

 

consuelo-de-saint-exupery

 

A l’abril de 1931 es va casar amb l’escriptora i artista Consuelo Suszin, vídua de nacionalitat salvadorenca, i va publicar “Vol Nocturn (Vole de nuit)” (1931), novel·la que va treure de l’anonimat seu talent com a escriptor. Prologada per André Gide, va obtenir un enorme èxit comercial i crític aconseguint el Premi Fémina. Les seves relacions amb Consuelo no van ser bones a causa de les absències i infidelitats d’Antoine i el matrimoni va resultar molt tempestuós.

 

carnet-st-ex

 

Després d’uns resultats econòmics desfavorables, la companyia aeropostal va acabar prescindint de l’intrèpid Antoine, qui durant la dècada dels 30 va treballar en diversos llocs. Va ser pilot de línia entre Casablanca i Dakar, pilot de proves per Latécoère, va intentar aconseguir el rècord de velocitat volant entre París i Raigón (patint un accident en el desert Libi), es va emprar en el servei de propaganda d’Air France i va signar articles des Moscou per al Paris-Soir, arribant també a cobrir el conflicte de la Guerra Civil Espanyola per al Intransigeant.

 

 

terra-dels-homes

 

Un accident ocorregut en l’any 1938 a Guatemala, quan pretenia viatjar des de Nova York a Terra de Foc, el va deixar postrat al llit durant un temps considerable. En aquest període de convalescència va escriure “Terra De Homes (Terre des hommes)” (1939), un text nodrit, com gairebé tots els de la seva carrera com a autor, per la seva llarga activitat com a pilot. La novel·la va rebre el Gran Premi de l’Acadèmia Francesa i el National Book Award nord-americà.

 

 

 

En la Segona Guerra Mundial l’aventurer Saint-Exupéry es va prodigar en accions. Tot i que les seves lesionavio-reconeixs no recomanaven la seva participació en el conflicte, va aconseguir, després de moltes insistències, formar part de l’exèrcit actiu en la lluita contra els nazis. Quan Alemanya va ocupar França, Antoine va marxar als Estats Units per intentar trobar ajuda contra aquesta invasió. A Amèrica i estimulat pel context bèl·lic del moment va escriure “Pilot de guerra (Pilot de guerre)” (1942) i “Carta a un Ostatge (Lettre à un otage)” (1943).

 

catalan1964

 

L’any 1943 va ser publicada la seva obra més famosa, “El Petit Príncep (Le petit prince)” (1943), un conte en el qual, de manera al·legòrica, exposava part de la seva filosofia vital i la seva concepció sobre el gènere humà. El llibre va ser il·lustrat pel mateix Antoine de Saint-Exupéry.

 

 

restes-avio-saint-exuperypulsera-de-st-ex

Es va tornar a enrolar a l’exèrcit com a pilot en vols de reconeixement. El 31 de juliol de 1944, quan estava realitzant una missió per la costa gala, el seu avió va desaparèixer al mar Mediterrani. Tenia 44 anys d’edat en el moment de la seva mort.